WAT IS DZIGA

Het creatieve filmplatform DZIGA is een ontmoetingsplek en productiehuis voor filmmakers en videokunstenaars. DZIGA  organiseert vertoningen voor filmmakers tijdens KINOCafe, workshops & masterclasses in KinoLAB en produceert in projecten onafhankelijke films.

Creatief Film Platform

DZIGA vervult als een van de laatst overgebleven werkplaatsen de functie van zowel katalysator als talentontwikkelaar. Ze maakt gebruik van haar netwerk om mensen bij elkaar te brengen en te bemiddelen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de DZIGA-community. Hier kunnen leden voor ondersteuning en allerhande vragen over het filmmakerschap terecht  en ontvangen zij tevens korting op DZIGA-activiteiten, zoals het podium dat DZIGA creëert tijdens KINOGLAZ.

 

Vanaf 1995 ontwikkelde DZIGA zich tot een platform dat hulp biedt bij zowel het uitwerken van filmplannen en financieringsmogelijkheden, het productieproces als de post-productie. Tevens heeft DZIGA in deze jaren een uitgebreid filmnetwerk opgebouwd.

 

DZIGA vervult de taak van productiehuis door het (mede)produceren van creatieve films, documentaires en videokunst. Daarnaast biedt DZIGA ruimte voor experiment met projecten als DoQlab en Art of Matching.

 

Tot slot speelt het organiseren van filmcursussen, masterclasses en workshops (onder de noemer KINOLAB), een essentiële rol bij de talentontwikkeling van filmmakers. Een van de speerpunten van DZIGA.  Daarnaast verhuurt DZIGA apparatuur en verleent technische ondersteuning.

Missie

DZIGA’s missie is een onmisbare bijdrage te leveren aan de totstandkoming van filmproducties.

 

Dit doen wij door ons in te zetten voor vernieuwing en experiment in de wereld van het bewegend beeld. Als stichting ondersteunen we zowel beginnend talent als ervaren filmmakers, middels spraakmakende en innovatieve projecten, waarin we de verbinding aangaan tussen film en andere disciplines.

 

De kracht en meerwaarde van DZIGA ligt in het samenbrengen van de juiste mensen en het stimuleren tot het maken van eigenzinnige en creatieve producties.

Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten