Twee zustersteden in het Oosten en het Westen van Europa, zijn de personages in deze gestileerde, visuele documentaire waarin het leven op vergelijkbare openbare locaties wordt geobserveerd.

De blik van de vreemdeling, een Nederlandse kijk op een Russische stad, een Russische kijk op een Nederlandse stad, kantelt het bekende en creëert een intrigerend beeld van twee steden, voorbij vooroordelen en toeristische verwachtingen.

 

Onder supervisie van cineast Ben van Lieshout hebben de talentvolle jonge Russische en Nederlandse filmmakers Konstantin Selin en Yaron Cohen en hun teams opnames gemaakt in Nijmegen en Pskov, voor een bijzondere documentaire.

 

Beide teams filmde op dezelfde tijdstippen op vijf vergelijkbare locaties in de openbare ruimte hebben. Voorbeelden zijn Kremlin/Valkhof, speeltuinen, kerken, stadstrandjes. Dit concept is ontwikkeld tijdens AIR Besiendershuis waarbij DZIGA Ben van Lieshout uitnodigde in 2012 . Dit oorspronkelijke concept is verder ontwikkeld naar een concreet plan waarbij een uitgangspunt talentontwikkeling was.  Mede dankzij de steun van de Gemeente Nijmegen, het Prins Bernard Cultuurfonds Gelderland en het Nederlands Consulaat Generaal Sint-Petersburg kon het project gerealiseerd worden.

 

Afgelopen juni werd in LUX de preview van deze door DZIGA geproduceerde documentaire getoond: Pskov – Nijmegen Synchroon.

 

De première zal in het najaar van 2017 plaats vinden de openbare ruimte. Op hetzelfde moment zal de film in Pskov en Nijmegen worden getoond om hiermee de synchroniciteit compleet te maken.

 

PSKOV - NIJMEGEN SYNCHROON
Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten