HOME / ACTUEEL / KUNSTNACHT 2017

DZIGA produceert de documentaire 'KNUST, the RisoPrint Pioneers' door filmmaker Ivana Smudja. De film gaat over het Nijmeegs kunstenaarsinitiatief dat in de jaren ‘80 gedurende de kraakbeweging ontstond en internationaal uitgroeide.
https://cinecrowd.com/nl/knust

 

DOCUMENTAIRE IN ONTWIKKELING

EN FUNDING-ACTIE

 

 

De documentaire ‘KNUST, the Riso print pioneers’ door filmmaker Ivana Smudja gaat over het Nijmeegs kunstenaarsinitiatief dat in de jaren ‘80 ontstond tijdens de kraakbeweging. Knust maakt nog steeds naam met gestencilde uitgaven, Risografie genoemd. Tegenwoordig ontdekken jonge kunstenaars opnieuw deze techniek en drukwerk.

 

 

De kunstenaar Charlotte Ager (VK) wordt gevolgd tijdens haar residence bij Knust. Daarnaast wordt het drukwerk van Knust getoond en worden uitstapjes naar het verleden gedaan met foto’s, oude videofragmenten en interviews om de tijdsgeest vanaf de jaren ’80 en daarna tot leven te brengen. Beeldend kunstenaar Gijs Frieling vertelt hoe hij door zijn bij Knust gemaakt boek internationaal doorbrak en we zien hem zijn nieuwste mural schilderen.

 

 

Internationale kunstboekverzamelaars, kunstwetenschappers en musea hebben werk van Knust in het bezit (MOMA in New York). De oprichters reizen de wereld af om workshops te geven. Deze post-fluxus beweging willen we graag bij een groot publiek onder de aandacht brengen.

 

Kijk op https://cinecrowd.com/nl/knust voor onze crowdfunding-actie

 

 

Quote die de filmmaker inspireerde

"Ik houd van verhalen vertellen en vooral van verhalen die nog niet verteld zijn. Ik wil KNUST, dat voor mij een mooie, ongelofelijke ontdekking is, graag op een visueel spectaculaire manier delen."

Ivana Smudja

 

 

KNUST, the Risoprint Pioneers

Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten