DZIGA organiseert onder de naam KinoLAB verschillende workshops en activiteiten met betrekking tot het produceren van films en onderwerpen die hiermee te maken hebben.

Hieronder zie je voorbeelden van eerdere

masterclasses en workshops.

Mocht je behoefte hebben aan verdieping of begeleiding rondom een bepaald onderwerp of zelf een masterclass / workshop aan filmmakers willen geven,

mail dan naar info@dziga.nl

 

 

MASTERCLASS STORYBOARD-IT! (ENG)

Join this very special Masterclass where  director Ivana Smudja will explain how to translate a film/story into a storyboard. The class is open to anyone willing to learn, beginners or professionals. During the workshop you will experiment and work out your own film-idea individually and with a small group of people. You can use it for any kind of film (feature films, short films, commercials, music video, documentary etc.)

 

10, 17, 24 november and 1 december 2018

Beginners 10-13h

(Semi)professionals 14-17h

@DZIGA: Waalbandijk 14m Nijmegen

 

Costs: €100,- for beginners and (semi)professionals

 

Write a few lines about your motivation/your     background and sign in: info@dziga.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

`Road to Hollywood`

Een keynote door producent, regisseur en scenarist Paul Ruven.

Hij gaat in op de 10 dingen die je moet weten als film maakt en de achtergronden van filmmaken met de successen en mislukkingen die daarbij horen.

Aansluitend is het gesprek met regisseurs Nico van den Brink en Tim Smit over de mogelijkheden en obstakels in de gang naar Hollywood.

 

Wat deze drie filmmakers gemeen hebben is dat zij allen de avontuurlijke weg naar Hollywood bewandeld hebben.

Voor de een is het alweer passé, voor de ander zijn de onderhandelingen nog met Paul Ruven, Nico van den Brink en Tim Smit.

 

14 April 2018 - 18:00-19:30 - LUX 6 - Dutch spoken.

Entree: 10,-

 

 

DSLR WORKSHOP

Veel professionele filmmakers zijn in de afgelopen jaren overgestapt van een traditonele videocamera naar het filmen met een spiegelreflex camera (DSLR). Deze camera’s geven een prachtig beeld, maar dit vereist een net iets andere aanpak in gebruik. In deze workshop maak je kennis met de mogelijkheden en praktische ascpecten van het filmen met DSLR camera’s zoals witbalans, mounting, iso-belichting, codecs en praktische informatie over Magic Lantern (filmware). Deze workshop wordt gegeven door freelance filmmaker Merlijn Janssen Steenberg. Voor het meedoen aan deze workshop is enige voorkennis betreft monteren en filmen vereist.

 

WORKSHOP GELUID

Een workshop die helemaal in het teken staat van geluid in de film. Tijdens de workshop word uitleg gegeven over de registratie van geluidstrillingen, over de basisprincipes en het gebruik van microfoons. Je leert onder andere hoe je het geluid moet aansluiten/ inregelen, hoe je omgaat met omgevingsgeluid en hoe je een mixer gebruikt. Voor de gevorderden wordt er ingegaan op verschillende technieken, zoals het gebruik van richtkarakteristieken, zendermicrofoons en multitraks. Verder is er een introductie in audio-nabewerking. Tot slot wordt er tijdens de workshop een opnamesituatie gecreëerd om ter plekke op te nemen.

Voor het meedoen aan deze workshop is enige voorkennis betreft monteren en filmen vereist.

 

Hou onze Facebookpagina en de website in de gaten voor een aankondiging van de volgende KinoLAB.

KINOLAB
Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten