ART OF MATCHING

Het project Art of Matching brengt videokunstenaars met organisaties en bedrijven samen om zelfredzaamheid onder kunstenaars te bevorderen.

 

In het Art of Matching project verbindt DZIGA een video kunstenaar of filmmaker aan een bedrijf of non-profit organisatie. Het resultaat is de ontwikkeling van een autonome film waarin het bedrijf zichzelf op een speciale manier verbeeld. De kunstenaar en het bedrijf creëren in co-creatie een kunstwerk specifiek ontwikkeld voor vertoning in de publieke ruimte. Art of Matching wil een dialoog bouwen tussen kunstenaar en bedrijf en zo twee werelden met elkaar verbinden..

Dit heeft geresulteerd in prachtige producties zoals Sensibel van Michiel van Bakel & Royal Haskoning en De Jager en De Kraai- van Bertin van Vliet & De Faunabescherming. Beiden filmproducties waren recent te zien op Urban Screens van Dropstuff en Between You & Me. –Senisbel- had zijn première in LUX en op het IFFR.

 

Het resultaat is de realisatie van een artistieke film die in de publieke ruimte via urban screens en kantoorpanden vertoond wordt. Hiermee profileert het bedrijf zich op een bijzondere manier, want de kunstenaar is als geen ander in staat om nieuwe perspectieven bloot te leggen en een verbinding met kijkers aan te gaan.

 

Belangrijk is dat er een 'match' ontstaat doordat kunstenaar en organisatie beide een gemeenschappelijke missie nastreven. We brengen beide partijen samen tijdens een half­jaarlijks thematisch pitch­ evenement waar geselecteerde kunstenaars hun werk mogen pitchen.

Michiel van Bakel & Royal Haskoning- Sensibel, 2009
Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten