PREVIEW DOCUMENTAIRE

PSKOV – NIJMEGEN SYNCHROON

Twee zustersteden in het Oosten en het Westen van Europa, zijn de personages in deze gestileerde, visuele documentaire waarin het leven op vergelijkbare openbare locaties wordt geobserveerd.

De blik van de vreemdeling, een Nederlandse kijk op een Russische stad, een Russische kijk op een Nederlandse stad, kantelt het bekende en creëert een intrigerend beeld van twee steden, voorbij vooroordelen en toeristische verwachtingen.

 

Ter gelegenheid van het bezoek van de burgemeester van Pskov, laat DZIGA op 16 juni 19.00 -20.30 vol trots de preview van de documentaire Pskov – Nijmegen Synchroon zien in LUX.  Onder supervisie van cineast Ben van Lieshout hebben de talentvolle jonge Russische en Nederlandse filmmakers Konstantin Selin en Yaron Cohen en hun teams opnames gemaakt in Nijmegen en Pskov, voor een bijzondere documentaire.

 

De avond wordt begeleid door een optreden van SKAZ:  een groep Russische muzikanten en dansers uit Pskov met Russische folkbewerkingen van popklassiekers.

 

Kaart verkoop gaat via de kassa van LUX. Deze kan je op de dag zelf aan de kassa in LUX kopen. Een entreebewijs kost 9,50.

 

Pskov – Nijmegen Synchroon l 16 juni I 19.00 – 20.30 I kaartje: 9,50 I Kaart verkoop gaat via de kassa van LUX I Mariënbrug 38 – 39, 6511 PS Nijmegen

Nieuwsbrief

Schrijf je in!

Community

Word lid!

Contact

Waalbandijk 14 M

6541 AJ Nijmegen

024 360 6603

Info@dziga.nl

 

Partners