POETRYFILM ACROSS THE BORDERS

Filmwerkstatt Munster en DZIGA hebben de handen ineen geslagen voor het internationale project Poetryfilm Across the Borders. In het kader van de focus op Nederlandstalige literatuur tijdens de Frankfurter Buchmesse 2016 -Europa’s grootste boekenfestijn – krijgen jonge filmmakers en dichters in een grensoverschrijdende workshop de mogelijkheid om onder professionele begeleiding ‘poetryclips‘ te maken. De basis is een Nederlandstalige poëtische tekst die in de werkplaats wordt gevisualiseerd tot een poëziefilm.

De door DZIGA en Filmwerkstatt Munster geselecteerde Duitse en Nederlandse filmmakers gaan middels een workshop van documentairemaker Rainer Komers aan de slag met de tekst en gaan een meerdaagse productiefase in. Het doel is om vaardigheden eigen te maken in de ontwikkeling van poëtische beeldtaal. In de daaropvolgende postproductie wordt de film afgemaakt. De première van de Poëziefilms vindt plaats op het ZEBRA Poëzie Film Festival in Berlijn en zullen tijdens de Frankfurter Buchmesse door heel Duitsland en Nederland vertoond worden.

De eerste workshopdag onder begeleiding van Bea de Visser en Rainer Komers heeft vrijdag 13 mei plaatsgevonden. Stadsdichter Frouke Arns heeft haar gedichten in het Duits en Nederlands voorgedragen aan de selecteerde filmmakers. Vervolgens gingen ze met de filmplannen aan de slag!

 

Blijf op de hoogte van het project en de films door ons te volgen op Facebook.

Nieuwsbrief

Schrijf je in!

Community

Word lid!

Contact

Waalbandijk 14 M

6541 AJ Nijmegen

024 360 6603

Info@dziga.nl

 

Partners