WAT IS DZIGA

Creatief Film Platform

Het creatieve filmplatform DZIGA is een ontmoetingsplek en filmwerkplaats voor professionele filmmakers en videokunstenaars en zet zich sinds 1995 in voor de productie en vertoning van onafhankelijke videowerken.

 

DZIGA vervult als een van de laatst overgebleven werkplaatsen de functie van zowel katalysator als talentontwikkelaar. Ze maakt gebruik van haar netwerk om mensen bij elkaar te brengen en te bemiddelen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de DZIGA-community. Hier kunnen leden voor ondersteuning en allerhande vragen over het filmmakerschap terecht en ontvangen zij tevens kortingen op DZIGA-activiteiten, zoals het podium dat DZIGA creëert tijdens KinoGlaz.

 

Het organiseren van filmcursussen, masterclasses en workshops (onder de noemer KinoLAB), speelt een essentiële rol bij de talentontwikkeling van filmmakers. Daarnaast verhuren we apparatuur en verlenen technische ondersteuning.

 

Ten slotte vervult DZIGA de taak van productiehuis door het (mede)produceren van creatieve films, documentaires en videokunst. Een bijzonder project is Art of Matching.

MISSIE

DZIGA’s missie is een onmisbare bijdrage te leveren aan de totstandkoming van filmproducties.

Dit doen wij door ons in te zetten voor vernieuwing en experiment in de wereld van het bewegend beeld. Als stichting ondersteunen we zowel beginnend talent als ervaren filmmakers, middels spraakmakende en innovatieve projecten, waarin we de verbinding aangaan tussen film en andere disciplines.

 

Vanaf 1995 ontwikkelde DZIGA zich tot een platform dat hulp biedt bij zowel het uitwerken van filmplannen en financieringsmogelijkheden, het productieproces als de post-productie. Tevens hebben we in deze jaren een uitgebreid filmnetwerk opgebouwd. Daarvoor biedt DZIGA ruimte voor experiment met projecten als DoQlab en Art of Matching.

 

De kracht en meerwaarde van DZIGA ligt in het samenbrengen van de juiste mensen en het stimuleren tot het maken van eigenzinnige en creatieve producties.

Nieuwsbrief

Schrijf je in!

Community

Word lid!

Contact

Waalbandijk 14 M

6541 AJ Nijmegen

024 360 6603

Info@dziga.nl

 

Partners