De kunstnacht 2017 was een groot succes. We hebben meer dan 600 bezoekers mogen verwelkomen! Bekijk onze after movie voor een sfeerimpressie. Wij hebben al weer zin in volgend jaar.

De veelzijdige acts van stemartiest Stefanie Janssen zijn een combinatie van ‘alternative’ pop, klassieke zang, poëtische teksten en fascinerende klanken; intiem, krachtig en kwetsbaar.

In film en performance vertaalt Mo van Hal fragmenten uit haar Amerikaanse roadtrip in een interactie met Stefanie’s optredens.  De innigheid en kwetsbaarheid van hun werk vormt een verrassende overeenkomst op deze Kunstnachteditie.

 

Samen met multi-instrumentalisten Maarten Zaagman en Peter Johan Nÿland bundelen zij hun performance krachten.  In verschillende optredens en wisselende samenstelling wordt DZIGA het podium van een non-stop duistere droomwereld met lichtgevende muziek en intrigerende beelden.

 

Mo van Hal zoekt de verbinding tussen mensen, waarbij zij ook de onvolkomenheid nieuwe betekenis geeft. De performance over twee kluizenaars ‘Stilleven’ vormt de aanleiding voor een fotoboek. Een expositie met de foto’s waren afgelopen najaar te zien in De Meerse in Hoofddorp tijdens de groepsexpo: Uppie. www.movanhal.com

 

Maarten Zaagman is specialist in het vormgeven van slagwerk, muziektheater en elektronica. Dit combineert hij in de sing -a-song-experimental music experiences van Stefanie’s muziek. Momenteel tourt Maarten met de kinder-muziektheatervoorstelling ‘VaarWel’ en treedt hij op met het indringende muziektheaterstuk ‘I will carry you over hard times’ van Falk Hübner.

 

De muziekperformance ‘Lux Aeterna’ van Stefanie Janssen en Peter Johan Nÿland gaat een fysieke dialoog aan waarin overweldigende percussie, etherisch gezang en gruizige geluidsmuren een verwrongen schouwspel afschilderen. Verder die avond zet Nÿland met traditionele- en experimentele percussie-instrumenten een monolithische solo-performance neer. Nÿland werkt als componist, schrijft programma muziek voor onder meer Vara/BNN en werkt als audio engineer. Daarnaast heeft hij een aantal bands en projecten op zijn naam staan, zoals synth pop duo Distel, avant-garde groep Hadewych en de melancholische ambient act Norn.

Mo van Hal, videokunstenaar
Stefanie Janssen, stemartiest

KUNSTNACHT 2017

Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten