DZIGA organiseert onder de naam KinoLAB verschillende workshops en activiteiten met betrekking tot het produceren van films en onderwerpen die hiermee te maken hebben.

DZIGA organiseert jaarlijks tijdens Go Short international Filmfestival Nijmegen een masterclass.  Daarnaast worden er door het jaar heen verschillende workshops georganiseerd rondom praktische filmvragen en onderwerpen zoals Hoe film je met een DSLR camera, Lightning Fundamentals en Geluid.

 

DSLR WORKSHOP

Veel professionele filmmakers zijn in de afgelopen jaren overgestapt van een trditonele videocamera naar het filmen met een spiegelreflex camera (DSLR). Deze camera’s geven een prachtig beeld, maar dit vereist een net iets andere aanpak in gebruik. In deze workshop maak je kennis met de mogelijkheden en praktische ascpecten van het filmen met DSLR camera’s zoals witbalans, mounting, iso-belichting, codecs en praktische informatie over Magic Lantern (filmware). Deze workshop wordt gegeven door freelance filmmaker Merlijn Janssen Steenberg. Voor het meedoen aan deze workshop is enige voorkennis betreft monteren en filmen vereist.

Hou onze Facebookpagina en de website in de gaten voor een aankondiging van de volgende KinoLAB.

 

KINOLAB

WORKSHOP GELUID

Een workshop die helemaal in het teken staat van geluid in de film. Tijdens de workshop word uitleg gegeven over de registratie van geluidstrillingen, over de basisprincipes en het gebruik van microfoons. Je leert onder andere hoe je het geluid moet aansluiten/ inregelen, hoe je omgaat met omgevingsgeluid en hoe je een mixer gebruikt. Voor de gevorderden wordt er ingegaan op verschillende technieken, zoals het gebruik van richtkarakteristieken, zendermicrofoons en multitraks. Verder is er een introductie in audio-nabewerking. Tot slot wordt er tijdens de workshop een opnamesituatie gecreëerd om ter plekke op te nemen.

Voor het meedoen aan deze workshop is enige voorkennis betreft monteren en filmen vereist.

 

Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Subsidiënten