KINOLAB

DZIGA organiseert onder de naam KinoLAB verschillende workshops en activiteiten met betrekking tot het produceren van films en onderwerpen die hiermee te maken hebben. Zo hebben we al een workshop Geluid, Lighting Fundamentals en herhaaldelijk de succesvolle DSLR workshop georganiseerd.

De volgende workshop is op 18 juni. Klik hier om naar het evenement te gaan.

WORKSHOP GELUID

Op 3 en 10 oktober hielden we een workshop die geheel in het teken stond van geluid in de film. Tijdens de workshop werd uitleg gegeven over de registratie van geluidstrillingen en over de basisprincipes en het gebruik van microfoons. Je leert onder andere hoe je het geluid moet aansluiten en inregelen, hoe je omgaat met omgevingsgeluid en hoe je een mixer gebruikt. Voor de gevorderden werd er ingegaan op verschillende technieken, zoals het gebruik van richtkarakteristieken, zendermicrofoons en multitracks. Verder was er een introductie in audio-nabewerking. Er werd een opnamesituatie gecreëerd om ter plekke op te nemen.

DSLR WORKSHOP

Veel professionele filmmakers zijn in de afgelopen jaren overgestapt van een traditionele videocamera naar het filmen met een spiegelreflex camera (DSLR). Deze camera´s geven een prachtig beeld, maar dit vereist een andere aanpak in gebruik. In deze cursus maak je kennis met de mogelijkheden en praktische aspecten van het filmen met DSLR camera's zoals witbalans, mounting, iso-belichting, codecs en praktische informatie over Magic Lantern (firmware). Deze workshop wordt gegeven door freelance filmmaker Merlijn Janssen Steenberg. Voor het meedoen aan deze workshops is enige voorkennis betreft monteren en filmen vereist.

 

 

 

 

Bekijk hier de oefeningen die tijdens de workshop gemaakt zijn.

Video

Nieuwsbrief

Schrijf je in!

Community

Word lid!

Contact

Waalbandijk 14 M

6541 AJ Nijmegen

024 360 6603

Info@dziga.nl

 

Partners