KINOGLAZ  is het film- en videopodium van DZIGA. Daarnaast vormt het ook een ontmoetingsplaats voor filmmakers en liefhebbers. KINOGLAZ werkt elke keer met een ander thema, waarbinnen nieuwe films en videokunst getoond wordt en de makers vaak zelf aanwezig zijn. Via KINOGLAZ biedt DZIGA jong talent een kans om hun werk te tonen aan publiek. Een mooie gelegenheid voor filmmakers én publiek om direct contacten te leggen en inspiratie op te doen.

 

KINOGLAZ EXTENDED  |  INTIEME RUIMTES

Op 19 juni vond Kinoglaz Extended plaats met als thema 'intieme ruimte'. Onderlinge relaties en samenhangende ruimtes speelden een rol in de drie films van deze avond. DZIGA had weer een vol programma samengesteld met gesprekken van makers Martijn Veldhoen ('Tijd en plaats') en Emanuel Engelen ('Mijn vader is'), een buitenprojectie van de film 'What You See is Not a Universal Truth' van Elleke Hageman, aangevuld met de installatie Database.

 

KINOGLAZ GRADUATION

De oktober-editie van KINOglaz staat bij DZIGA in het teken van de beste producties van de eindexamenkandidaten.

 

DZIGA is de academies langsgegaan en heeft de pareltjes van de vers-afgestudeerde filmmakers en videokunstenaars er tussen uit geplukt.  Op dit moment zijn we druk bezig met de selectie voor KINOGLAZ  GRADUATION 2017 in oktober.

Hou onze Facebookpagina en de website in de gaten voor een aankondiging van de volgende KINOGLAZ.

KINOGLAZ
Nieuwsbrief Schrijf je in! Community Word lid!
Contact Waalbandijk 14 M 6541 AJ Nijmegen 024 360 6603 Info@dziga.nl
Partners