KINOGLAZ

Kinoglaz is het film- en videopodium van DZIGA. Daarnaast vormt het ook een ontmoetingsplaats voor filmmakers en liefhebbers. Kinoglaz werkt elke keer met een ander thema, waarbinnen nieuwe films en videokunst getoond wordt en de makers vaak zelf aanwezig zijn. Een mooie gelegenheid voor filmmakers én publiek om direct contacten te leggen en inspiratie op te doen.

Het volgende evenement is op 24 april. Klik hier om naar het evenement te gaan.

KINOGLAZ EXTENDED  |  INTIEME RUIMTES

Op 19 juni vond Kinoglaz Extended plaats met als thema 'intieme ruimte'. Onderlinge relaties en samenhangende ruimtes speelden een rol in de drie films van deze avond. DZIGA had weer een vol programma samengesteld met gesprekken van makers Martijn Veldhoen (Tijd en plaats) en Emanuel Engelen(Mijn vader is), een buitenprojectie van de film What You See is Not a Universal Truth van Elleke Hageman, aangevuld met de installatie Database.

KINOGLAZ EINDEXAMEN FILMS

De oktober-editie van Kinoglaz staat bij DZIGA in het teken van de best-practises van de eindexamenkandidaten.

 

DZIGA is de academies langsgegaan en heeft de pareltjes van de vers-afgestudeerde filmmakers en videokunstenaars er tussen uit geplukt. Op vrijdag 23 oktober werden de werken bij DZIGA op het Honigcomplex getoond en toegelicht door de volgende  makers: Renée van der Ven – De laatste nachten, Sara Bachour – Fables, Eric Giessman – Typewriterhead, Hetty de Kruijf – Nachtoord, Merel Dannes | Akke Houbben – Rizomorf

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in!

Community

Word lid!

Contact

Waalbandijk 14 M

6541 AJ Nijmegen

024 360 6603

Info@dziga.nl

 

Partners